Tuki

SPI-väylän simulointi Hyperlynxillä

SPI-väylästä löytyy hakukoneella runsaasti tietoa. Lähdin tutkimaan erästä tapausta tarkoituksenani kirjoittaa siitä lyhyt yhteenveto, kävi kuitenkin niin että ST-Microelectronicsin sivulta löytyi varsin erinomainen dokumentti aiheesta: AN4803.

Hyperlynx BoardSim ja LineSim ovat vakiona mukana PADS Standard Plus- ja -Professional-kokoonpanoissa. Kannattaa edetä seuraavasti:

1. Etsi komponenttitoimittajan sivulta piirin IBIS-malli ja tallenna se esimerkiksi samaan paikkaan missä muutkin PADS-kirjastot ovat. Lisää kansio Hyperlynxin hakupolkuun (Models-Edit Library Paths, "Edit" ja "Add").
  2. Jos on todennäköistä että samaa piiriä simuloidaan toista kertaaa, kannattaa Hyperlynx-malli lisät komponentin attribuutteihin (Hyperlynx.File ja Hyperlynx.Model), jos ei niin mallin voi liittää Hyperlynxissä (se tallentaa sessiomuutokset, joten samannimistä piirilevytiedostoa uudelleen simuloitaessa jo tehdyt malliliitokset löytyvät valmiina).
  3. Piirilevyn kerrosrakenne saadaan mukaan jos työ tuodaan Hyperlynxiin Layoutista (BoardSim). BoardSimissä voi ajaa simuloinnin, mutta sieltä liuskamallin voi tuoda LineSimiin, jossa on helpompi tehdä entä-jos -testejä. Valitse tarkasteltava netti ja "Export-Net to-Free form schematic.

Hyperlynxin avulla voidaan laskea paras arvo terminoinnille. Se varmistaa että signaali toimii suunnitellusti ja samalla minimoi EMC-häiriösäteilyn tältä osin.

Hannu Tikkanen

Lue lisää uutisia

PADS VX.2.5 Update 3 ja PADS Professional VX.2.5 Update 4 on julkaistu

PADS VX.2.5 Update 3 ja PADS Professional VX.2.5 Update 4...

PADS VX.2.5 ja PADS Professional VX.2.5 on julkaistu

PADS VX.2.5 on julkaistu ja ladattavissa Support...